Tips en Trucs Portret

Een portretreportage is dé perfecte manier om jezelf of jullie samen eens goed op de foto te zetten. Op deze pagina kun je alles lezen over de belangrijkste Tips en Trucs om je goed voor te bereiden voor zo’n reportage, zodat de foto’s helemaal naar wens zullen zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk, en zo ga je ontspannen de fotoshoot in.

Tip 1. Kies een locatie waar je of jullie iets mee hebben

 

Voor het maken van een portretreportage begin je met het bedenken welke locatie bij jullie past. Misschien is er wel een plek die je heel mooi vind? Of waar jullie regelmatig naar toe gaan? Of houden jullie veel van een stadse omgeving, kies dan voor een stad waar jullie mee bekend zijn. Of toch meer van de natuur, dan is een natuurgebied of bos een goede optie. Denk van te voren na over wat je wilt voor omgeving, en hoe je er tegenover staat wanneer er meerdere mensen “meekijken” naar jullie shoot. Hoe meer mensen, geluiden, en verkeer hoe meer afgeleid je kan zijn. Een rustige locatie zorgt ervoor dat de fotoshoot meestal wat meer ontspannen verloopt. Het allerbelangrijkste is dat jullie het zelf prima vinden!

Truc 2. Onderneem een activiteit

 

Een activiteit kan een portretreportage veel spontaniteit meegeven. Hierdoor krijg je de leukste foto’s, want die ontstaan juist door échte spontaniteit. We zijn erg benieuwd wat voor activiteit jullie graag samen doen? Gaan jullie graag samen wandelen? Of ergens koffie drinken in jullie favoriete koffie tent? Ergens picknicken? Enz. Want op deze manier krijgen jullie mooie foto’s die helemaal passen bij hoe jullie normaal gesproken ook zijn. En uiteraard ook om ontspannen jullie shoot in te gaan.

Tip 3. Pinterest


Op Pinterest maken we jullie eigen moodboard aan. Een moodboard is een soort digitale collage. Via de mail wordt je door ons uitgenodigd om deel te nemen in dit verborgen moodboard. De bedoeling hiervan is dat we samen ideeën kunnen uitwisselen, van de leukste en mooiste foto’s die je graag van jullie zelf zouden willen zien. Heb je nog geen account maak deze dan zeker aan want…

 

“A pinner is a winner”

Truc 4. Wat voor kleding trek je aan?

 

Welke kleding trek ik aan? dat is vaak de vraag die je jezelf stelt. Het is belangrijk dat je je kleding afstemt op die van de anderen waarmee je op de foto gaat (tenzij je alleen gefotografeerd wordt natuurlijk). Daardoor zorg je ervoor dat de kleding niet afleid van de foto’s en komen jullie echt tot de aandacht. Natuurlijk is het ook belangrijk in wat voor omgeving de foto’s gemaakt worden. Bijvoorbeeld, een industriële locatie vraagt juist om wat meer fellere kleuren in je kleding, terwijl een natuurlijke omgeving meer vraag om natuurlijke kleuren en materialen. Probeer het totaalplaatje, locatie, het weer, kleuren van de omgeving met je kleding te matchen. Dit alles zorgt voor een super resultaat en dat jullie tot de aandacht komen. Houd er ook rekening mee dat je grote logo’s of teksten vermijd omdat dit alleen maar afleid van de foto. We hebben verschillende pakketten waarbij je kan kiezen voor een kledingwissel, zo geeft het meer diversiteit in jullie foto’s. Styling advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Tip 5. Ga goed voorbereid op pad

 

Een goede voorbereiding is het halve werk, niet alleen wij, maar ook jullie kunnen je voorbereiden op de fotoshoot! Wil je graag van te voren naar de kapper? Of een zonnebankje misschien? Moet de één haar nagels nog mooi lakken? Zijn de weersvoorspellingen nog steeds perfect voor de kleding die jullie op elkaar hadden afgestemd? Extra kleding in jullie tas voor de tussentijdse kledingwissel? Of denk bijvoorbeeld aan de kleine dingen zoals de bijbehorende accessoires, of lipbalsem, een doekje voor het poetsen van een bril etc. En vertrouw je de weersvoorspelling niet, dan is een “leuke” paraplu geen overbodige luxe!

Truc 6. De dag van jullie Portret reportage

 

Matcht het weer nog met je uitgekozen kleding? Alle extra spullen van Tip 5. staan klaar? Hulp nodig? Onze checklist kan jullie hier perfect bij helpen. Voor de reportage hebben we nog een kort gesprekje over jullie moodboard met de daarop verzamelde ideeën. We bespreken hoe de reportage er uit komt te zien zodat jullie precies weten wat jullie moeten doen.

miss and msiter t. bgin de dag met een dansje, fotografie, portret, tips en trucs

Tip 7. DE PORTRETREPORTAGE

 

Het allerbelangrijkste en het enigste wat jullie hoeven te doen is gewoon genieten van elkaar. Want op die manier krijgen jullie de mooiste foto’s die passen bij hoe jullie echt zijn! Ja oke, af en toe een beetje luisteren naar onze aanwijzigen ; – )

Tip 8. Nagenieten en wachten

 

Geniet heerlijk na van jullie shoot! 🙂