Tips en Trucs Bruiloft

De trouwfoto’s zijn de enige tastbare herinneringen van je trouwdag en die kan je (helaas) niet op een andere dag nog even over doen. Om ervoor te zorgen dat je op je tienjarige huwelijks jubileum nog met plezier terug kijkt naar je trouwdag zijn deze extra tips en trucs voor jullie speciale dag super handig. Jullie kunnen namelijk zelf invloed uitoefenen op jullie eigen reportage, denk bijvoorbeeld aan een opgeruimde slaapkamer, decoratie voor op de foto, een moodboard van jullie fotostylen etc. Op deze pagina kun je alles lezen over de belangrijkste tips en trucs om je goed voor te bereiden. Ook is het gewoon leuk om te lezen hoe jullie dag er fototechnisch uit komt te zien.

Tip 1.  Bruiloftstijl

 

Ben jij het afgelopen jaar ten huwelijk gevraagd? Dan ben je vast al hard bezig met alle voorbereidingen.

 

Wij Miss & Mister T. zijn erg benieuwd wat voor soort trouwstijl we bij jullie mogen vastleggen? Wordt het een bohemian bruiloft? Of misschien een urban vintage bruiloft? Of een strand bruiloft misschien? Botanic chique bruiloft? Neon bruiloft? Boeren bruiloft? Something blue bruiloft? Rustieke bruiloft of een klassieke bruiloft? Nog geen idee? Wij hebben alvast de mooiste moodborden van bruilofttrends voor jullie verzameld op onze pinterest pagina.

 

Mochten jullie zelf nog superleuke nieuwe ideeën hebben horen we die natuurlijk graag, zodat we ook hier een moodbord voor aan kunnen maken.

Truc 2. Voorbereidingen voor detailfoto’s

 

Meestal beginnen onze bruidsreportages bij de voorbereidingen van de dag. Het is voor ons handig dat als we (na een bakje koffie, haha) gelijk aan de slag kunnen met de detailfoto’s. Het zou voor ons fijn zijn dat alle eventuele attributen alvast klaar liggen.

 

Denk bijvoorbeeld aan; trouwjurk, schoenen, sieraden, parfum, bruidsboeket, trouwpak, stropdas, manchetknopen, riem, trouwringen etc. Als we de attributen aan het fotograferen zijn houden we ook jullie goed in de gaten zodat we alles vastleggen, van de make-up en het doen van de haren, tot het aankleden van jullie trouwkleding.

fotografie builoft schoenen ringen riem datum miss and mister t.

Tip 3. Aankleden

 

Kies in het huis (of evt verblijf in hotel) voor een opgeruimde en ruime plek waar veel daglicht is. Dit zorgt voor mooie lichte rustige foto’s van het aankleden.

 

Niet alleen je pak of trouwjurk komt op de foto, maar ook je kleding tijdens het klaarmaken. Dus ook hier kan je een feestje van maken wat zorgt voor mooie foto’s. Vaak zie je dat er in de ochtend een blouse of een badjes/kimono wordt gedragen omdat het namelijk heel praktisch is bij het uittrekken na de haren en make-up.

 

Het klaarmaken in de ochtend is altijd zo’n mooi en gezellig moment. Hoe leuk is het dan om dit te delen met je vrienden, moeder, vader en broers of zussen. Nodig de mensen uit waar je het gezellig mee hebt en op die manier wordt het een onvergetelijke ochtend en dat plezier zie je dan gegarandeerd terug op de foto’s.

 

Meestal beginnen we ruim voordat de trouwkleding aan gaat. En als de jullie de kleding aan hebben is het niks mooier dan het grote “wachtmoment” van jullie beiden vast te leggen op foto tot aan de First Look!

Truc 4. First Look

 

Ja en daar is het moment… het prachtige en emotionele moment op je huwelijksdag: de first look. Bruidsparen die elkaar voor het eerst zien. Je voelt je supermooi in je prachtige jurk of pak. Een bijzonder moment, emotioneel, zenuwslopend en spannend!

 

Maak er iets bijzonders van het moment dat jullie elkaar die dag voor het eerst gaan zien! Het is in Nederland gebruikelijk om de bruidegom aan te laten bellen bij het huis waar de bruid zich op dat moment bevindt. Maar ipv de traditionele donkere gang en trap kan je ook het licht op zoeken! Helemaal ideaal voor prachtige foto’s, omdat wij veel licht en veel ruimte nodig hebben om de perfecte compositie uit te kiezen.

 

Ontmoet elkaar bijvoorbeeld in de achtertuin of ga naar een hele andere plaats en zie elkaar voor het eerst in het bos, op het strand, of op een plek die veel voor jullie betekent!

miss and mister t. bruiloft weddingday dress jurk pak brug bomen oosterhout bruidsreportage bruiloftreportage weddingday wedding photography

Tip 5. Jullie fotoshoot

 

Voor bruidsparen die kiezen om op de dag van de bruiloft graag samen op de foto gaan, vinden we het erg belangrijk dat we julliefotoshoot goed voorbereiden. Denk vooral goed na over wanneer jullie de fotoshoot willen op de dag! Kiezen jullie er vóór om de reportage voor de ceremonie vast te leggen, dan kunnen jullie na de ceremonie samen ontspannen en gezellig genieten en feesten. Of kiezen jullie er voor de fotoshoot ná de ceremonie vast te leggen dan hebben jullie nog even samen de tijd voor elkaar als man en vrouw.

 

We gaan ruim van te voren samen te werk met een speciaal pinterest bord, hier kunnen we allerlei ideeën uitwisselen wat voor foto’s en stijl jullie willen bij de fotoshoot. We trekken altijd genoeg tijd uit voor jullie fotoshoot zodat we jullie ontspannen en “echt” kunnen vastleggen.

 

In principe kunnen we op alle locaties foto’s maken: denk aan een mooi park, de binnnestad of een natuurgebied. Let er hierbij wel op dat de locatie redelijk in de buurt is waar het feest van jullie bruiloft wordt gevierd. Onze voorkeur gaat uit naar een locatie waar jullie iets mee hebben. En mochten jullie geen locatie in gedachten hebben dan hebben wij hier altijd ideeën voor.

Truc 6. Pinterest

 

Op Pinterest maken we jullie eigen moodboard aan. Een moodboard is een soort digitale collage. Via de mail wordt je door ons uitgenodigd om deel te nemen in dit verborgen moodboard (alleen wij en jullie kunnen dit bord zien). De bedoeling hiervan is dat we samen ideeën kunnen uitwisselen, van de leukste en mooiste foto’s die je graag van jullie zelf zouden willen zien. Heb je nog geen account maak deze dan zeker aan want…

 

“A pinner is a winner”

miss and mister t photography, pinterest, bruiloft, wedding, reportage, moodboard

Tip 7. De ceremonie

 

De meeste bruidsparen trouwen rond het middaguur. Het moment waar heel je bruiloft over gaat, jij en je partner nemen elkaar tot wettige echtgenoot/echtgenote! Dit moment wil je absoluut nooit meer vergeten. Reden genoeg om er een feestje van te maken.

 

Omdat dit moment zo van belang is, en je niet het gevoel wilt hebben dat er een speciaal moment of emotie niet vastgelegd is, zijn we juist met zijn tweeën.

 

We zorgen altijd dat alle belangrijke mooie momenten van jullie worden vastgelegd maar ook niet te vergeten die van jullie daggasten. Ook de locatie en de sfeer waar de ceremonie plaats vindt, en de daar bijhorende details worden niet gemist.

Truc 8. De receptie

 

Na de ceremonie is de tijd aan gebroken voor de receptie. Wanneer wij aanwezig zijn is dit voor ons het perfecte moment om de felicitaties vast te leggen. We maken op zo’n moment vaak ongedwongen foto’s van jullie gasten.

 

Wil je graag een foto met alle gasten, of een foto met alle familieleden, dan wordt hier uiteraard tijd voor ingepland. Gemiddeld duurt een receptie 2 uur en heb je genoeg tijd om lekker te borrelen, felicitaties in ontvangst te nemen en te praten met je gasten.

 

Denk er eens over na wanneer je de bruidstaart wilt aansnijden! Het is geweldig leuk om dit vast te leggen, ook dan zullen we spontane foto’s maken. Vaak wordt het aansnijden van de taart gedaan na de ceremonie, misschien is het ook wel heerlijk als dessert na het diner, of bij de receptie met alle vrienden en kennissen waar de taart vast bij in de smaak valt.

Tip 9. Tijd voor het diner

 

Nog voor het diner plaats vindt, zorgen we er voor diverse detail vast te leggen. Ook leggen we een impressie vast van de diner zaal. De tafels, stoelen zijn vaak zo mooi aangekleed dat het zeker een toegevoegde waarde is om deze vast te leggen op foto om deze later weer terug te zien, want vaak ben je alle kleine mooie details toch wel deels vergeten.

 

Wij zorgen dat we een korte sfeerimpressie maken van alle gasten die bij het diner aanwezig zullen zijn. Ook is het leuk om evt speeches vast te leggen of een toost. En natuurlijk houden we er rekening mee dat we zo min mogelijk foto’s van etende mensen vast leggen.

Truc 10. Tijd voor een feestje

 

Dan is het tijd voor een leuk feestje. Wanneer we tijdens het avondfeest aanwezig zijn, zullen we er het eerste deel zijn (tenzij anders afgesproken). Wij zorgen dat alle belangrijke momenten en activiteiten worden vast gelegd. Juist omdat we met zijn tweeën zijn kunnen we een perfecte complete impressie geven van jullie feestavond!

 

We zorgen ervoor dat de komst van alle avondgasten op de foto staan. Leuke spontane foto’s, gevraagde foto’s vanuit de avondgasten, ook maken we natuurlijk foto’s van jullie evt eerste dans die natuurlijk geweldig mooi is om vast te leggen. Ook zul je zien dat na jullie eerste dans de rest van de familie en vrienden volgt op de dansvloer, die we natuurlijk vast en zeker niet willen missen;-)

 

Mochten er nog andere belangrijke activiteiten plaats vinden op jullie feestavond zoals: belangrijke speeches, boeket gooien, belangrijke personen etc. is dat natuurlijk altijd bespreekbaar en kunnen we dit altijd vast leggen om jullie dag helemaal compleet te maken.